Lekker gerecht die niet al te veel tijd kost? Maar wel goed vult? Dan is deze zilvervliesrijst met spinazie en garnalen iets voor jou! Zilvervliesrijst zit vol met vezels. Je kunt de garnalen ook vervangen door bijvoorbeeld zeevruchten of bijv. gamba’s.
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram verse spinazie
- 250 gram roze garnalen
- 2 stuks grote sjalotten, in stukken
- ½ bakje 20+ smeerkaas
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- ½ eetlepel gedroogde basilicum
- ½ eetlepel korianderpoeder
- flinke scheut olijfolie (ca. 15 ml)
Extra benodigdheden
- Een rijstkoker
Zo maak je het
- Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Doe een scheutje olijfolie in de pan met de (fijn)gesneden knoflook en sjalot. Heel even aanbakken (niet te lang) en vervolgens de garnalen toevoegen. Roer steeds even goed door. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg vervolgens de verse spinazie toe en laat goed schinken.
- Voeg nu de smeerkaas, korianderpoeder en basilicum toe.
- Schep goed om en voeg vervolgens de zilvervliesrijst toe en hussel er doorheen
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 368 |
Eiwitten | 28 gram |
Koolhydraten | 30 gram |
Vetten | 15 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!