Heerlijk recept voor zilvervliesrijst met groente, gerookte kip en sla. Een makkelijke maaltijd kan lekker zijn, dat bewijst dit recept maar weer! De sla in dit recept maakt het gerecht lekker fris.


Ingrediënten
- 100 gram zilvervliesrijst
- 350 gram gerookte kip
- 1 stuk groene peper
- 2 eetlepels pastasaus met olijven
- 150 gram diepvries doperwten
- Een paar takjes basilicum, fijn gesneden
- Naar smaak zwarte peper
- 2 teentjes verse knoflook, fijn gesneden
- 2 kleine witte uien
- een scheutje olijfolie
- 300 gram kropsla
Zo maak je het
- Kook de rijst volgens de verpakking beetgaar. Spoel de rijst af met koud water en laat uitlekken.
- Snijd de gerookte kip in dunne plakjes. Ontschil en hak de ui in kleine stukken. Snijd de groene peper fijn (indien gewenst verwijder de pitjes eerst door de peper over de lengte open te snijden).
- Doe een scheutje olijfolie in een wokpan. Bak de stukjes ui glazig op een hoog vuur (goed blijven roeren). Voeg de diepvries doperwten toe aan de pan en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de knoflook, basilicum, zwarte peper, gerookte kip, pastasaus, peper en de afgekoelde rijst toe aan de pan. Al roerend nog even bakken zodat de rijst lekker krokant wordt.
- Beleg 2 borden met ongeveer 3-4 stukken sla. Verdeel de rijst over de 2 borden en maak af met wat basilicum.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 387 |
Eiwitten | 29 gram |
Koolhydraten | 36 gram |
Vetten | 11 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!