Het is weer lunchtijd⌚ Deze zelfgemaakte tonijnsalade zit boordevol eiwitten – lekker op een cracker of geroosterd eiwitbrood. De aankomende weken zullen wij meer inspiratie delen om zelf salades te maken die je o.a. kan meenemen naar je werk of school. Volg ons op Instagram om geen eiwitrijk recept meer te missen!
Ingrediënten
- 1 bakje cottage cheese / hüttenkäse
- 1 eetlepel magere kwark
- 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
- 1 stuk rode ui
- 4 stuks augurken
- een bosje tijm
- 1 theelepel (zoete) paprikapoeder
- naar smaak peper en zout
Zo maak je het
- Laat het blikje tonijn uitlekken en doe in een ruime kom, voeg hier de kwark en de cottage cheese bij en meng alles door elkaar.
- Snij de rode ui en augurken in fijne stukjes. Voeg ook deze toe aan de kom en breng op smaak met paprikapoeder, peper, zout en een paar takjes tijm.
- Meng alles goed door elkaar en smeer op een cracker of eiwitbrood (eet smakelijk!).
Tip van de chef
Je kunt het wat zoeter maken door er bijvoorbeeld een appel van de soort Jonagold, Pink Lady, Golden Delicous of Royal Gala aan toe te voegen. Snij de stukjes zo fijn mogelijk en meng het door jouw zelfgemaakte tonijnsalade.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 194 |
Eiwitten | 32 gram |
Koolhydraten | 12 gram |
Vetten | 1.5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!