Wil je helemaal zelf een zalmsalade maken? Dan is dit recept precies wat je nodig hebt! Perfect als eiwitrijke lunch, lichte avondmaaltijd of als tussendoortje. In dit (simpele) recept laten we je stap voor stap zien hoe je snel een smaakvolle zalmsalade maakt die boordevol eiwitten, goede vetten en vitamines zit.
✅ Waarom kiezen voor deze zalmsalade?
Zalm is een geweldige bron van hoogwaardige eiwitten en omega-3 vetzuren, die bijdragen aan een gezond hart, een sterk immuunsysteem en een goede hersenfunctie. Door zalm te combineren met verse kruiden en citroen creëer je een kruidige, frisse salade die heerlijk is op ieder moment van de dag!

Ingrediënten
Benodigdheden om je zalmsalade zelf te maken
- 6 takjes dille, fijngesneden
- 170 gram roze zalm (uit blik, uitgelekt)
- 2 eetlepels cottage cheese (hüttenkäse)
- 1 eetlepel magere kwark
- 1 theelepel mosterd
- een halve citroen, uitgeperst
- 1 theelepel zwarte peper (versgemalen)
- een snuf zout
Lekker op..
- Crackers, eiwitrijkbrood of maiswafels
Zo maak je het
- Pak er een kom bij en snijd de dille fijn en voeg dit toe aan de kom.
- Laat de zalm uitlekken en verwijder eventueel overtollig vocht met keukenpapier.
- Voeg de cottage cheese, magere kwark, zwarte peper, zout, citroen en mosterd toe en mix alles goed door elkaar.
- Serveer op een cracker, eiwitrijk brood of maiswafel
Tip van de chef
Voor meer frisheid kun je komkommer, augurk en/of sla toevoegen als topping.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 140 |
Eiwitten | 18 gram |
Koolhydraten | 2 gram |
Vetten | 6 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!