Deze zalmsalade met gegrilde linzenburger maken is niet moeilijk en in ongeveer 15 minuten klaar! Een linzenburger kun je bij de betere supermarkten kopen – deze Linzenburgers kwamen van de Jumbo. Dit recept bevat voornamelijk goede vetten door o.a. de olijfolie en gerookte zalm. Houd hier wel rekening mee in je schema want je dagelijkse hoeveelheid vetten heb je al binnen.
Ingrediënten
- 2 stuks eieren, gehalveerd
- 150 gram gerookte zalm
- 250 gram gemengde sla
- 1 stuk rode ui, in halve ringen
- 10 stuks Roma tomaten, gehalveerd
- 2 stuks linzenburgers (Jumbo)
- 1 eetlepel olijfolie
sausje (mix in een kommetje)
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 stuk limoen, geperst
- 2 theelepels dijonmosterd
- 1 theelepel zwarte peper
- een snufje zout
Zo maak je het
- Pak er een steelpan bij en voeg hier de eitjes aan toe en vul het water tot de eieren onder water staan. Wacht tot het water kookt en laat de eieren dan circa 3 minuten koken. Laat vervolgens afkoelen en pel ze. Bak ondertussen in een een scheutje olie de linzenburger (op middelhoog vuur).
- Vul een grote kom met de gemengde sla, ui, romatomaten en meng het sausje van de olijfolie, limoensap, mosterd, peper en zout door elkaar heen. Serveer de salade met de gehalveerde eitjes en de linzenburger, eet smakelijk!
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 699 |
Eiwitten | 33.5 gram |
Koolhydraten | 38 gram |
Vetten | 43 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!