Zalmmuffins zijn perfect als lunch en eenvoudig te maken. Je hebt niet veel ingrediënten nodig voor dit recept! Je kunt de zalm ook vervangen voor bijvoorbeeld gerookte makreel of forel. Ben je geen visliefhebber? Gerookte kip of kalkoen is ook een aanrader.
Ingrediënten
- 100 gram zalm
- 50 gram Slankie 20+ smeerkaas
- 100 gram roma tomaatjes, in stukjes
- 1 teen knoflook, fijn
- naar smaak zwarte peper
- 2 stuks eieren
- 1 theelepel basilicum
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de gerookte zalm over een paar gaten in de muffin-bakvorm. Snijd de romatomaatjes door de helft.
- Pak een kom en meng de eieren, peper, romatomaatjes en knoflook met een garde. Verdeel dit mengsel over de gaten. Verdeel als laatst de 20+ smeerkaas over over de vakken.
- Bak de zalmmuffin’s ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden.
Tip van de chef
Vervang de zalm eens voor makreel of forel.
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 449 |
Eiwitten | 45 gram |
Koolhydraten | 6 gram |
Vetten | 30 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!
1 reactie
Lekker recept