Als je op zoek bent naar een lekker en simpel gerecht dan is deze zalmbowl iets voor jou! De zelfgemaakte guacamole maakt dit gerechtje een topper. Alvast eet smakelijk – laat je onder dit recept weten hoe het gesmaakt heeft?😁
Ingrediënten
Zalmbowl voor 2 personen
- 200 gram zalm
- 60 gram (sushi) rijst
- 75 gram sojabonen
- 50 gram rucola sla
- 30 gram baby spinazie
- 1 theelepel geroosterd zwart sesamzaad
- naar smaak zwarte peper & zout
- 1 theelepel gedroogde dille
Guacamole maken
- 1 stuk avocado
- 1 teentje knoflook
- 1/4 stuk limoen
- snufje zout
Zo maak je het
- Bestrooi de zalm met wat dille, zwarte peper en zout. Leg de zalmfilet in een koude pan en bak deze 5-7 minuten op matig vuur, totdat het vel goudbruin is.
- Keer de zalm om en haal de pan van het vuur en laat deze afkoelen in de pan. (Als de zalm nog ietsjes rauw is vind ik hem het lekkerst). Wil je hem helemaal gaar hebben bak hem dan nog 2 minuten extra.
- Guacamole maken: meng de avocado, knoflook, limoen en een snufje zout in een staafmixer of blender.
- Kook de (sushi)rijst volgens de verpakking.
- Doe alle ingrediënten in de kom en besprenkel de rijst met wat sesamzaad en breng op smaak met zwarte peper.
- Serveer eventueel met wat zoutarme sojasaus.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 490 |
Eiwitten | 30.5 gram |
Koolhydraten | 32.5 gram |
Vetten | 27.5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!