Dit is een lekker & gezond gerecht dat relatief makkelijk te bereiden is. Lekker met een simpele salade.
Ingrediënten
- 1,5 eetlepels maple syrup
- 1 eetlepel chili poeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 400 gram zalmfilet
Serveer met
- 400 gram rucola
- 100 gram cherrytomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepel pijnboompitjes
Zo maak je het
- Combineer de maple myrup, chilipoeder, komijn, zout en peper in een kleine kom.
- Smeer de bovenkant van de zalm in met 1 eetlepel van de pittige mix.
- Smeer de rest van de filets in.
- Plaats de vis op een schaal en pak de zalm in met folie en plaats een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Plaats de zalm op een ovenschaal met bakpapier.
- Bak de zalm in 15 ~ 20 min gaar maar pas op voor verbranding.
- Doe ondertussen de rucola, gehalveerde tomaatjes, olijfolie, pijnboompitjes, zwarte peper en zout naar smaak toe en hussel door elkaar.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 347 |
Eiwitten | 25.2 gram |
Koolhydraten | 9.5 gram |
Vetten | 20.7 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!