Binnen korte tijd een lekkere maaltijd op tafel? Deze zalm met wortels en doperwtjes is eenvoudig te bereiden. Dit recept is perfect als je een lange dag gewerkt hebt en je niet te lang in de keuken wilt staan!
Ingrediënten
- 1 potje (350 gram) Doperwtjes met worteltjes
- 1 stuk knoflook teentje, geperst
- 100 gram verse zalmfilet (met huid)
- 75 gram rucolasla melange
- 1 eetlepel honingmosterdsaus
- Naar smaak zwarte peper
- een scheutje olijfolie of wat Smart cooking spray
- Verse peterselie naar smaak
Zo maak je het
- Bak de zalm in wat olie op middelhoog vuur 3 minuten op de huid. Keer nu de zalm voorzicht om en verlaag het vuur. Bak nog ongeveer 2 minuten. Leg de zalm in aluminium folie om warm te houden en bestrooi iets met citroensap, zwarte peper en eventueel zout.
- Gebruik dezelfde pan en bak hierin de doperwtjes en de worteltjes een paar minuten. Breng op smaak met geperste knoflook, peper en eventueel zout.
- Doe de doperwtjes en de worteltjes in een grote kom en laat iets afkoelen. Vervolgens de rucola melange en peterselie erdoorheen mengen. Snijd de zalm in stukken en leg deze erop. Breng op smaak met wat honingmosterdsaus.
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 453 |
Eiwitten | 34 gram |
Koolhydraten | 26 gram |
Vetten | 21 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!