Wrap met gehakt en paprika: dit recept kun je in 15 minuten klaar hebben – perfect als je weinig tijd hebt en toch lekker wilt eten. Dit gerecht is op basis van 3 personen.
Welke geraspte kaas?
Voor deze wraps gebruik ik Milner Slankie – het heeft minder vet en meer eiwitten dan andere geraspte kaas.
Ingrediënten
- 350 gram mager rundergehakt
- 2 stuks oranje paprika's
- 1 stuk gele paprika
- 2 stuks uien
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 stuk bouillonblokje (groente)
- 6 stuks tortilla wraps
Serveren met
- 100 gram ijsbergsla
- 2 eetlepels Milner Slankie 20+ geraspte kaas
Zo maak je het
- Ontpit de paprika’s en snij deze in kleine stukken. Ontvel de uien en knoflook. Snijd vervolgens de uien in kleine stukken en de knoflook in schijfjes. Zet alvast alle andere ingrediënten klaar om te gebruiken.
- Fruit de ui en knoflook in een scheut olijfolie op hoog vuur. Blijf goed roeren en houdt het in beweging.
- Voeg vervolgens het rundergehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met oregano, paprikapoeder, chilipoeder, zwarte peper(naar smaak) en een bouillonblokje. Bak nog ongeveer 5 minuten en roer goed door.
- Verwarm een tortilla volgens in de magnetron (zie de verpakking voor de exacte tijd). Schep wat van de vulling en een handje ijsbergsla in het midden van de tortilla. Strooi er als laatst nog wat Milner Slankie geraspte kaas overheen en rol tot een wrap.
Voedingswaarde | per portie (3 totaal) |
Calorieën | 571 |
Eiwitten | 32 gram |
Koolhydraten | 53 gram |
Vetten | 24,6 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!