Dit keer maken we een whey proteïne pannenkoek met fruit, honing en kaneel. Binnen mum van tijd ben je klaar en je kan het zowel warm als koud eten. Lekker om mee te nemen naar je werk. Dit recept bevat weinig calorieën en boordevol eiwitten en vitaminen. De ingrediënten voor het beslag is voor ongeveer 2-3 pannenkoeken. PS: voor de beste resultaten: gebruik een pannenkoekenpan. Heb je deze niet? Gebruik een pan met een dunne bodem. Laat je weten hoe het gesmaakt heeft?
Ingrediënten
Ingrediënten voor het beslag
- 2 maatscheppen whey eiwit
- 1 stuks banaan
- 2 stuks eieren
Voor de garnering
- 1 stuk banaan
- Snuf kaneelpoeder
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel bosbessen
Zo maak je het
- Mix de whey eiwit, banaan en 2 eieren heel even door elkaar met bijvoorbeeld een blender. Verhit een klein scheutje olijfolie op hoog vuur (verspreid met bijvoorbeeld een bakkwast). Giet een beetje beslag gelijkmatig in een pannenkoekenpan (niet teveel!). Wacht een paar minuten, voel met een dunne spatel of hij stevig genoeg is. Als hij stevig genoeg is keer je hem om. Nog heel even bakken. Leg de pannenkoek op een bord.
- Snijd 1 banaan in dunne schijfjes en verdeel over de pannenkoek.
- Vervolgens de honing en bosbessen verdelen en afmaken met kaneelpoeder.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 283 |
Eiwitten | 32.9 gram |
Koolhydraten | 24.5 gram |
Vetten | 6.2 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!