Vandaag vegan en eiwitrijk! Maak deze heerlijke tortillawraps met quinoa, bonen, groenten en een frisse guacamole. Ook koud érg lekker – kliekjes kun je dus gewoon meenemen naar je werk of lekker thuis opeten als je thuiswerkt.
Ingrediënten
- 400 gram kidneybonen
- 50 gram quinoa
- 6 stuks asperges
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk grote rode ui
- ½ stuk limoen
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 1 theelepel zwarte peper
- snufje zout
- scheutje zonnebloemolie
Serveer los met
- 6-8 stuks suikervrije wraps
- 2 stuks vleestomaten, in stukjes
- 1 stuk komkommer, in stukjes
- 2 stuks muntblaadjes (optioneel)
- 1 eetlepel pompoenpitten (optioneel)
- 100 gram bakje guacamole
Zo maak je het
- Kook de quinoa volgens de verpakking. Zet ondertussen een wokpan aan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook.
- Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en was de asperges. Snijd in stukken en voeg bij de wokpan en bak ongeveer 3 minuten mee.
- Voeg vervolgens de kidneybonen, limoen, zwarte peper en eventueel zout toe aan de pan en meng goed door elkaar. Zet het vuur wat zachter en voeg de quinoa toe en meng dit met de rest.
- Serveer alles apart; de wraps, de vulling, guacamole, stukjes tomaten / komkommer en eventueel wat muntblaadjes en pompoenpitten. Verdeel van alles wat over de tortilla wraps en rol ze op.
Tip van de chef
Mocht je wat minder koolhydraten willen in je wrap; gebruik dan wat minder kidneybonen en laat eventueel de quinoa weg. Vervang dit door gebakken tofu of tempeh (of als je niet vegan bent dan kun je dit vervangen voor kip).
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 410 |
Eiwitten | 18,5 gram |
Koolhydraten | 55,2 gram |
Vetten | 12,7 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!