Een keer wat anders dan dat je van ons gewend bent: varkensrolletjes met ei! Vrij eenvoudig te maken – heerlijk met een salade! Ik gebruikte Yoghurtdressing bieslook van de Albert Heijn, maar je kunt ook een andere dressing proberen als je die in huis hebt.
Ingrediënten
- 2 stuks eieren
- 2 stuks varkensschnitzels
- 2 plakjes achterham
- 1 blokje tuinkruidenbouillon
- een half blokje santen
- een scheutje olijfolie
- ~ 1 liter water
- 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
- Naar smaak zwarte peper en zout
Snelle Salade
- 1 zakje rucola
- een handje pijnboompitten
- een scheut yoghurtdressing bieslook (AH)
- Naar smaak zwarte peper en zout
Extra nodig
- 2 satéprikkers
- Schaar
- Hapjespan
Zo maak je het
- Kook de eieren hard (ongeveer 7/8 minuten). Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met peper en zout
Leg over de schnitzels de plakjes ham en in het midden de eitjes. Rol strak op en maak vast met een satéprikker, knip het uitstekende gedeelte af. - Verwarm een hapjes, koekenpan- of wokpan met een scheut olijfolie. Bak rondom bruin op middelhoog vuur. Blus af met warm (kan ook met heet water uit de waterkoker) en voeg hierbij een blokje bouillon, fijngehakte peterselie en een half blokje santen. Roer goed zodat de bouillon en santen goed vermengd worden. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen.
- Serveer met rucolasla (deze maakte ik met 1 zakje rucola, een paar eetlepels bouillon van de varkensrolletjes, een scheut 2BSlim Ceasar dressing, een handje pijnboompitten, zwarte peper en een beetje zout.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 472 |
Eiwitten | 42,5 gram |
Koolhydraten | 6 gram |
Vetten | 27,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!