Als van curry houdt dan is dit hét recept voor jou; Thaise groene curry met kip. Dit gerecht is binnen 30 minuten klaar en is op basis van 2 personen. Je hebt relatief weinig ingrediënten nodig voor dit recept en is eenvoudig te maken. Laat je weten hoe het gesmaakt heeft?😊
Ingrediënten
- 350 gram kipfilet, in blokjes
- 125 gram kastanjechampignons, voorgesneden
- 200 milliliter kokosmelk (light!)
- 200 gram peultjes
- 1 stuk limoen
- 100 gram groene curry pasta (Koh Thai)
Apart serveren met
- 50 gram zilvervliesrijst
- 200 gram bloemkoolrijst
Zo maak je het
- Laat de kip op kamertemperatuur komen en snijd deze in blokjes.
- Verwarm – op hoog vuur – een klein scheutje olie (in een hapjespan) en bak hierin de zijkanten van de kip krokant, voeg ondertussen de limoensap toe aan de kip.
- Voeg nu de peultjes toe en bak deze even mee, na enkele minuten voeg je de champignons toe.
- Als de peultjes wat zachter zijn voeg je de curry pasta en de kokosmelk light toe, roer alles goed door elkaar.
- Laat de pan – op een wat lager vuur – pruttelen voor ongeveer 20 minuten. Roer af en toe even door. Kook ondertussen de zilvervliesrijst en roerbak de broccolirijst (in ongeveer 4 minuten).
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 461 |
Eiwitten | 51,5 gram |
Koolhydraten | 39 gram |
Vetten | 11 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!