Deze Thaise biefstuksalade is klaar in een handomdraai. De biefstuk is naar mening “medium-rare” het lekkerst! Houd je niet van rundvlees? Kies dan bijvoorbeeld kip in dit recept.
Ingrediënten
- 200 gram biefstuk
- 1 stuk kleine rode ui, fijn gesneden
- 100 gram kerstomaatjes, gehalveerd
- 4 stuks lente-uien, fijn gesneden
- 150 gram gemengde sla
- 1 theelepel zwarte peper
- een snufje zeezout
Dressing
- 1 stuk rode chilipeper, fijn gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel korianderstengels
- 1 eetlepel vissaus
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel plantaardige olie
Serveer met
- 2 eetlepels ongezouten cashewnoten
Zo maak je het
- Doe de chilipeper, knoflook, korianderstengels, vissaus, paprikapoeder, limoensap en olie in een vijzel of staafmixer en draai tot een gladde pasta en zet even apart.
- Doe aan beide kanten van het vlees wat olie en bestrooi met peper en zout. Verhit op hoog vuur een koekenpan en bak de biefstuk naar wens (medium-rare in dit geval). Verwijder de biefstuk uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat ong. 10 minuutjes rusten.
- Beleg 2 borden met de sla, rode ui, lente-ui en tomaat. Breng op smaak met peper en zout. Snij het vlees in mooie plakjes en leg dit bovenop de salade. Bestrooi vervolgens met de dressing en serveer met ongezouten cashewnoten.
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 597 |
Eiwitten | 54 gram |
Koolhydraten | 34 gram |
Vetten | 25 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!