Eiwitrijk avondeten

Taco’s met kip en groenten

Taco's met kip en groenten

Taco’s met kip en groenten; super lekker, eiwitrijk en bovendien ook koolhydraatarm! De salsa maakt deze taco’s lekker fris. Wil je wat meer pit? Voeg dan gewoon een rode peper toe. Je kunt je taco kruiden hier zelf maken of je koopt een kant-en-klaar zakje van de supermarkt (bijv. van Santa Maria is erg lekker).

Taco’s met kip en groenten

Manuel Taco’s met kip en groenten Taco’s met kip en groenten Print recept
Porties: 3 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Nutrition facts: Calorieën fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 6-8 stuks taco schelpen
  • 400 gram kipfilet
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel taco kruiden (bijv Santa maria)
  • 200 gram tomaten in blik
  • 150 gram mais in blik
  • ½ stuk rode paprika, fijn
  • 1 stuk groene paprika, fijn
  • een scheutje olijfolie
  • 1 stuk limoen
  • klein handje geraspte kaas(20 of 25+)
  • 1 theelepel zwarte peper
  • een mespuntje zout
  • Frisse salsa

  • 1 komkommer, fijn
  • ½ stuk rode paprika, fijn
  • 1 takje koriander, fijn
  • 1 stuk limoen

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op de temperatuur zoals aangegeven op de verpakking van de taco schelpen.
  2. Was de groenten en verwijder de pitten uit de paprika. Snijd de groenten in fijne stukjes. Pel en snijd ook de ui en knoflook fijn.
  3. Maak een salsa van de komkommer, koriander, paprika en een limoen. Mix alles door elkaar en bewaar de salsa voor straks.
    Verwarm -op middelhoog vuur – een pan met een scheut olijfolie en fruit hier de ui en knoflook in (ongeveer 3-4 minuten).
  4. Bak de kipfilet mee en schep goed door de ui en knoflook zodat de smaken goed tot elkaar komen. Bak de kip (bijna) gaar. Knijp vervolgens een limoen uit over de kip.
  5. Voeg nu de helft van de rode paprika en de groene paprika in zijn geheel. Roer goed en bak ongeveer 4 minuten.
  6. Als de paprika wat zachter is, voeg je de tomatenblokjes en mais toe. Breng op smaak met taco kruiden en eventueel wat zout en peper. Laat op laag vuur staan en bak – volgens de verpakking – de taco schelpen in de oven.
  7. Als de paprika wat zachter is, voeg je de tomatenblokjes en mais toe. Breng op smaak met taco kruiden en eventueel wat zout en peper. Laat op laag vuur staan en bak – volgens de verpakking – de taco schelpen in de oven.
Voedingswaarde per portie (3 totaal)
Calorieën416
Eiwitten39 gram
Koolhydraten32,3 gram
Vetten19,5 gram
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde eiwitrijke recepten

Groentesoep met rundergehakt 

Manuel

Zilvervliesrijst met groente, gerookte kip en sla

Manuel

Orzo met garnalen, venkel en kaas

Manuel

Kipburgers met komkommersalade

Manuel

Wat vind jij van dit recept?