Vandaag maken we taco’s met gewokte tofu, groenten en guacamole – eenvoudig te maken en heerlijk voor het hele gezin. Serveer alles in kommetjes zodat iedereen aan tafel zijn eigen taco kan maken – alvast eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1 pak(375 gram) tofu, uitgelekt
- 1 flinke theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel| zeezout
- 1 theelepel chilipoeder
- 3 stuks tomaten, in stukjes
- 150 gram rucola sla
- 1½ stuk rode ui, in stukjes
- 3 stuks lente-uien, in stukjes
- 1 pak taco schelpen
- een scheutje olie
Guacamole maken
- 2 stuks eetrijpe avocado’s
- 1 ½ stuk rode ui, fijngehakt
- 1 stuk tomaat, fijngehakt
- 1 stuk limoen
- 2 teentjes geperste knoflook
- 2 takjes koriander, fijngehakt
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de ui in halve ringen, de lente-ui en de tomaat in kleine stukjes. Doe dit allemaal apart in kommetjes, net als de rucola (iedereen kan dan straks zelf wat opscheppen).
- Prak de avocado, rode ui, tomaat, limoen, knoflook en koriander in een kom samen tot een guacamole.
- Snijd de tofu in dobbelsteentjes en marineer deze met de paprikapoeder, chilipoeder, zwarte peper en eventueel wat zout. Wok deze een paar minuten in een scheutje olie totdat ze knapperig zijn en goudbruin.
- Haal de tacoschelpen uit elkaar, leg ze in een ovenschaal en verwarm 5 minuten in een voorverwarmde oven. Serveer alle kommetjes met de ingrediënten op tafel samen met de tacoschelpen en geniet!
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 476 |
Eiwitten | 17 gram |
Koolhydraten | 43 gram |
Vetten | 27 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!