Dit heerlijke taco recept moet je geproefd hebben. Het is snel klaar te maken en ook nog eens gezond. Je kunt natuurlijk lekker zelf je taco kruiden maken of je koopt een kant-en-klaar zakje in de supermarkt. Serveer deze taco’s met komkommer of augurkjes.
(Optioneel) Taco kruiden zelf maken
1½ theelepels paprikapoeder
2½ theelepels komijnpoeder (djintan)
1 theelepel chilipoeder
1½ theelepel oregano
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel gemalen zout
½ theelepel gemalen peper
½ theelepel uienpoeder

Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 stuk grote zoete ui
- 250 gram wortel
- 2 theelepels gehakte/geperste knoflook
- 3 eetlepels tacokruiden
- 600 gram kalfsgehakt (bio)
- 1 grote blik tomatenblokjes
- 8-10 stuks taco schelpen
Groentebouillon maken
- 100 milliliter heet water
- 1 stuk groentebouillonblokje
Zo maak je het
- Snijd de ui en wortel in kleine stukjes en houd apart. Mix de kruiden door elkaar (of koop een kant-en-klaar zakje taco kruiden).
- Verwarm – op middelhoog vuur – een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de wortel en gehakte knoflook toe. Bak even mee en schep goed om.
- Voeg vervolgens het kalfsgehakt toe en maak hier kleine stukjes van met je pollepel. Breng op smaak met de taco kruiden en de tomatenblokjes. Laat minimaal een kwartiertje pruttelen, de worteltjes moeten zacht worden.
- Plaats de taco schelpen in de oven op 180 graden voor ongeveer 5-6 minuten. Vul de taco’s met het vulsel en serveer met komkommer (of bijvoorbeeld sla).
Tip van de chef
Taco kruiden kun je ook in een zakje in de supermarkt kopen als je de ingrediënten niet los wilt kopen.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 507 |
Eiwitten | 45,5 gram |
Koolhydraten | 34,2 gram |
Vetten | 22,2 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!