Eiwitrijke lunch

Taco met gehakt en guacamole

Taco met gehakt en guacamole

Lekker en eenvoudig: taco’s met gehakt en Guacamole!🥑 Binnen 20 minuten⏱ op tafel- probeer dit recept vandaag nog want je weet niet wat je mist😍!
Naast de vele gezonde vetten bevat avocado ook vol met vezels, vitaminen en mineralen. Het is een uitstekende bron van kalium, magnesium, vitamine A, B1, B2, B6, C, E & foliumzuur (B11). 

Taco met gehakt en guacamole

Manuel Taco met gehakt en guacamole Taco met gehakt en guacamole Print recept
Porties: 4 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Nutrition facts: Calorieën fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 grammager rundergehakt
  • 8 stuks tacoschelpen
  • handje snacktomaten, in stukjes
  • 1 stuk rode ui, in stukjes
  • 4 stuks lente uien, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • Naar smaak peper en zout
  • Guacamole maken

  • 2 rijpe avocado's
  • 2 eetlepels geraspte 25+ kaas
  • 2 eetlepels natuurazijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Snufje zout
  • Snufje cayennepeper
  • Voor erbij

  • 2 eetlepels geraspte 25+ kaas

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking voor de tacoschelpen.
  2. Snijd de snoeptomaatjes in stukjes. Pel en snipper de knoflook en ui. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen.
  3. Bak het gehakt rul in een wok- of hapjespan in 2 eetlepels olie. Voeg er de lente-uitjes, rode ui en de knoflook aan toe, bak dit even mee. Voeg er de snacktomaten aan toe en breng op smaak met de komijnpoeder, korianderpoeder, peper. en zout. Meng goed door elkaar.
  4. Doe ondertussen de tacoschelpen in de oven. Kijk voor de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Guacamole maken: halveer de avocado’s en verwijder de pit. Haal het uit de schil en snij het in kleine stukjes. Besprenkel met natuurazijn. Zet de helft van de avocadoblokjes opzij voor erbij. Prak de rest fijn met een vork en meng er de 25+ geraspte kaas door. Breng de Guacamole op smaak met zout en cayennepeper.
  6. Serveer de vulling apart met de tacoschelpen, avocadostukjes, geraspte kaas en Guacamole.
Voedingswaarde per portie (4 totaal)
Calorieën592
Eiwitten38 gram
Koolhydraten28,2 gram
Vetten39,2gram
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde eiwitrijke recepten

Gevulde eieren

Manuel

Zoete aardappelsoep met gegrilde beenham

Manuel

Gevulde paprika met kip en groenten

Manuel

Salade van tonijn, ei en groenten

Manuel

Wat vind jij van dit recept?