Deze spinazierijst met kipfilet en ei is makkelijk te maken, het vult en het is super lekker. Ik heb in dit recept minder rijst gebruikt om de koolhydraten te beperken – ondanks is het een recept dat goed vult voornamelijk doordat ik weer wat meer kipfilet en groenten heb toegevoegd.
Kruiden: Jamaican jerk
Voor de kipfilet heb ik Jamaican jerk kruiden gebruikt. Deze kun je in de supermarkt kopen (neem dan van het merk Verstegen – hier is geen zout aan toegevoegd). We gebruiken in dit recept namelijk al een half bouillonblokje, dus meer zout hebben we niet nodig in dit gerecht!

Ingrediënten
- 300 gram spinazie
- 3 tenen knoflook
- 1 stuk grote banaansjalot
- 1 stuk middelgrote gele ui
- 1 stuk rode ui
- 1 stuk limoen
- 1 theelepel zwarte peper
- 200 gram mais uit blik (uitgelekt)
- 100 gram (zilvervlies)rijst
- ½ stuk rundvleesbouillonblokje
- 1 eetlepel olijfolie
Kip
- 400 gram kipfilet (2 stukken)
- 1 eetlepel Jamaican jerk (Verstegen)
- 1 eetlepel olijfolie
optioneel
- een handje ongezouten cashewnoten
Zo maak je het
- Kook de (zilvervlies)rijst volgens de verpakking gaar. Laat goed uitlekken. Kook 2 eitjes hard (5 minuten, als het water kookt).
- Pak er een wokpan bij: fruit (in een beetje olijfolie) de fijngesneden fijngesneden knoflook, sjalot en uien – op middelhoog vuur. Laat glazig worden en blijf goed roeren. Voeg de spinazie toe en laat het slinken (roer goed door).
- Bestrooi de kipfilet met de kruiden en bak in een koekenpan op middelhoog vuur goudbruin.
- Als de spinazie bijna geslonken is voeg je de uitgelekte mais toe en breng je het op smaak met een half bouillonblokje en zwarte peper naar smaak. Pers de limoen uit, roer alles door elkaar en draai het vuur laag. Voeg vervolgens de rijst toe aan de pan en meng door de rest heen.
- Snijd de kipfilet en ei in reepjes en serveer (optioneel) met een handje ongezouten cashewnoten.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 414 |
Eiwitten | 39,5 gram |
Koolhydraten | 35,5 gram |
Vetten | 12 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!