Als je lekker en snel wilt eten, maak dan deze snelle wraps met kip en groenten. Binnen 20 minuten aan tafel!
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 1 stuk middelgrote ui, in halve ringen
- 1 stuk gele paprika, in kleine stukjes
- 300 gram geschrapte worteltjes, in schijfjes
- 6-8 stuks tortillawraps
- 200 gram fijngesneden ijsbergsla
- Scheutje olijfolie
Sausje maken
- 200 grambiologische tomatenblokjes
- 120 gramHaver creme fraiche
- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel zwarte peper
Zo maak je het
- Mix de tomatenblokjes, haver fraîche, knoflook, peper en zout in een staafmixer of blender tot een saus.
- Verwarm – op hoog vuur – in een wokpan een scheutje olie en bak hierin de kipfilet in een paar minuten beetgaar. Voeg nu de de worteltjes toe en bak deze mee tot ze wat zachter zijn. Als de worteltjes zachter zijn voeg je de paprika en de ui toe en roer je dit goed door elkaar heen.
- Voeg na enkele minuten het sausje toe en draai het vuur iets lager. Laat even pruttelen totdat de saus goed in de kip en de groenten is getrokken.
- Serveer los met de wraps en de ijsbergsla zodat iedereen zelf de hoeveelheid kan bepalen. Evt. met een beetje sambal of sirachasaus serveren.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 415 |
Eiwitten | 31,2 gram |
Koolhydraten | 42 gram |
Vetten | 13,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!