Probeer deze snelle salade met tempé! Lekker als avondeten of als lunch – dit gerecht is snel klaar en zit vol met eiwitten en vitaminen. Deze salade kan zowel lauw als koud gegeten worden.
Ingrediënten
- 250 gram tempé
- 1 stuk komkommer, in stukjes
- 2 stuks bosuitjes, in stukjes
- 100 gram koelverse sojabonen
- Een handje tuinkers
- 1 theelepel zwarte peper
- een snufje zout
- 1 handje ongebrande, ongezouten pinda’s
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Voor de marinade
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- ½ eetlepel limoensap
Zo maak je het
- Snijd de tempé in dunne reepjes en wok deze (in olie) voor een paar minuten.
- Maak een marinade van de aangegeven ingrediënten en voeg dit toe aan de pan met de tempé, bak een paar minuten zodat de marinade goed in de tempé is getrokken.
- Snijd de komkommer en bosuitjes en doe samen in een grote kom met de sojabonen en hussel door elkaar.
- Schep de tempé in de kom met daaroverheen de tuinkers en de noten, breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 388 |
Eiwitten | 25.5 gram |
Koolhydraten | 18.5 gram |
Vetten | 21.5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!