Geen zin of niet veel tijd om een uitgebreide maaltijd te maken? Probeer deze snelle tempé met gebakken ei & gele rijst. Binnen 15 minuten kan je dit recept al op tafel hebben!
Ingrediënten
- 100 gram tempé
- 1 stuk eieren
- 1 stuk tomaat
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel witte peper
- een snufje zout
- scheutje olijfolie
- 50 gram gele rijst
Zo maak je het
- Kook de gele rijst volgens de verpakking.
- Snijd de tomaat in kleine stukjes & de knoflook fijn. Snijd de tempé in dunne plakjes.
- Zet een wokpan aan op middelhoog vuur. Bak in een scheutje olijfolie de tempé lichtbruin. Voeg vervolgens de eieren en tomaat toe.
- Laat het ei goed stollen en voeg vervolgens de ketjap en knoflook toe. Roer goed door.
- Breng op smaak met witte peper en (eventueel) zout. Roer goed door. Serveer met de gele rijst.
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 458 |
Eiwitten | 27 gram |
Koolhydraten | 50 gram |
Vetten | 25 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!