Probeer deze snelle salade met kip – super makkelijk en snel te maken – binnen 15-20 minuten staat dit heerlijke gerecht al op tafel, laat je weten hoe het gesmaakt heeft?

Ingrediënten
- 350 gram kipfilet
- 2 eetlepels ketchup
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel 100% pindakaas
- 1 stuk ui
- 3 teentjes knoflook
Salade
- 100 gram rucola melange
- ½ stuk komkommer, in partjes
- 30 gram snacktomaatjes, gehalveerd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- naar smaak Zwarte peper en (eventueel) zout naar smaak
Garnering
- 1 eetlepel zonnebloempitjes
Zo maak je het
- Laat de kipfilet even op kamertemperatuur komen en snijd deze in blokjes. Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten de blokjes kipfilet toe.
- Voeg de ketjap, ketchup, sambal en pindakaas toe en laat het een paar minuten rustig pruttelen.
- Ondertussen maken we de salade: pak een er een ruime kom bij en voeg hier de gehalveerde snacktomaatjes, komkommer, olijfolie, citroensap, zout en peper aan toe en mix dit door elkaar. Meng als laatst de rucola sla melange erdoorheen.
- Serveer de salade met de kip en bestrooi met de zonnebloempitjes.
Tip van de chef
Vervang de zonnebloempitjes voor cashewnoten of pinda's (even roosteren in een droge pan is het lekkerst).
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 426 |
Eiwitten | 41.5 gram |
Koolhydraten | 22.5 gram |
Vetten | 16 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!