Ik ben een liefhebber van soep, vooral omdat je er eenvoudig eiwitrijke recepten mee kan maken. Deze maaltijd kippen-groentesoep is eiwitrijk & zit vol vitamines en heb je binnen 30 minuutjes op tafel staan. Lekker maar wel simpel, wie wil dat nou niet?
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 150 gram fijne soepgroente
- 4 stuks wortels
- 2 stuks kippenbouillonblokjes
- 2 liter water
- 1 stuk ui, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- ½ theelepel citroengras (sereh)
- 40 gram vermicelli
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
- Een scheutje olijfolie
Zo maak je het
- Snijd de ui & knoflook fijn, de wortels in plakjes. Zet de overige ingrediënten klaar. Zet een ruime soeppan aan op middelhoog vuur (met een scheutje olijfolie) fruit hierin de ui en knoflook aan.
- Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak even mee in de pan. Voeg vervolgens de soepgroenten, wortels, bouillonblokjes, gemberpoeder, kerriepoeder en citroengras toe. Blijf goed roeren en bak even 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg nu het water toe en laat de soep ongeveer 15 minuutjes rustig pruttelen. De laatste 3 minuutjes de vermicelli meekoken.
Breng op smaak met peper en zout. Proef de soep alvorens je deze serveert.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 449 |
Eiwitten | 50 gram |
Koolhydraten | 35,5 gram |
Vetten | 10 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!