Binnen mum van tijd een lekkere salade op tafel? Deze broccolisalade met gegrilde kip is echt heerlijk en zit boordevol eiwitten, vitamine en vezels.

Ingrediënten
- 1 stuk broccoli
- 350 gram kipfilet
- 1 stuk grote zoete ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels piri piri kruiden
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zeezout
- 4 eetlepels Verstegen Sweet chili saus zonder suiker
- 1 grote eetlepel seroendeng
- een scheutje olijfolie om in te bakken
Extra nodig
- Grillplaat of grillpan
- een pannetje
Zo maak je het
- Verwijder de stronk van de broccoli en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli totdat ze beetgaar zijn. Snijd ondertussen de ui in kleine stukken en snijd de knoflook fijn.
- Breng de kip op smaak met wat piri piri kruiden en leg deze op de grill. Wacht een tijdje en draai dan de stukjes kip, voeg in de grill ook de stukken ui en knoflook.
- Voeg nu de broccoli, de uien en kip in een schaal en breng op smaak met peper, zout en een paar eetlepels Verstegen Sweet chili saus zonder suiker. Roer goed door elkaar en voeg als laatste de Seroendeng over de salade.
Voedingswaarde | portie (2 totaal) |
Calorieën | 377 |
Eiwitten | 37,5 gram |
Koolhydraten | 22 gram |
Vetten | 14,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!