Maak deze heerlijke slataco’s met zalm, avocado, komkommer en ei in een handomdraai. Probeer ook eens met gerookte makreelfilets of forel. Laat je weten hoe het gesmaakt heeft?

Ingrediënten
- 2 bladeren kropsla
- 100 gram gerookte zalm
- 1 stuk gekookte ei (medium)
- ½ stuk komkommer
- 1 stuk kleine avocado
- 1 theelepel gedroogde dille
- 1 theelepel peper
- (eventueel) snuf zeezout
Zo maak je het
- Zet het vuur hoog. Pak er een steelpan bij en vul deze met water totdat de eieren onder staan, wacht tot het water kookt. Kook het eitje vervolgens nog ongeveer 3 minuten.
- Was de sla en haal er 2 grote stukken af en leg deze op een bordje.
- Ontpit de avocado en snij deze in stukjes. Halveer de komkommer en rasp er dunne stroken van. Beleg dit samen met de avocado, stukken zalm en ei op het stuk sla en breng op smaak met de dille, peper en eventueel zout.
Tip van de chef
Vervang de gerookte zalm eens voor gerookte makreelfilets of forelfilets.
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 544 |
Eiwitten | 32 gram |
Koolhydraten | 17 gram |
Vetten | 40 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!