Lekker en makkelijk: salade van tonijn, ei en groenten. Heerlijk voor zowel als avondeten als lunch. Heb je salade over? Neem het mee naar je werk in een afgesloten bakje / trommel.
Ingrediënten
- 4 stuks eieren
- 200 gram ijsbergsla
- 4 stuks tomaten
- 1 blikje tonijn op water
- ½ stuk komkommer
- 1 stuk rode ui
- 140 gram rode kool
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepel azijn
- naar smaak zwarte peper
- naar smaak koriander (garnering)
Zo maak je het
- Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken en pel ze af. Snijd ze in partjes.
- Doe de ijsbergsla in een ruime (salade)kom. Was eerst de rode kool, tomaat en komkommer. Snijd vervolgens de tomaat in partjes, snijd de ui, rode kool en komkommer in kleine stukjes.
- Laat de tonijn uitlekken en voeg dit samen met de gesneden groenten en de partjes ei in de kom.
- Breng op smaak met olijfolie, azijn en peper. Garneer met wat verse koriander.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 509 |
Eiwitten | 35 gram |
Koolhydraten | 21,5 gram |
Vetten | 31,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!
1 reactie
Heeft me gesmaakt!