Deze eiwitrijke salade van gegrilde zalm, kikkererwten en groenten maken? Check eens dit recept! Klaar in 20 minuutjes en heel eenvoudig te maken. Print het recept uit als je dat makkelijker vindt!
Ingrediënten
- 300 gram geschrapte worteltjes
- 1 stuk grote ui
- 400 gram diepvries-sperziebonen
- 1 stuk citroen
- 3 eetlepels tahin sesampasta
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 700 gram kikkererwten in blik
- 300 gram zalmfilet
- 40 gram rucola
Extra nodig
- PAM Spray (pannen invetten)
Zo maak je het
- Snijd de geschrapte worteltjes in plakjes van een halve centimeter. Spray wat PAM spray in een hapjespan en en bak hierin de wortel ongeveer 10 minuten (middelhoog vuur). Blijf goed omscheppen. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout. Voeg de diepvries sperziebonen toe en roer goed. Laat even bakken. Snijd de ui in ringen en voeg deze toe aan de pan
- Maak een dressing van de tahin, magere yoghurt, citroensap + rasp. Breng op smaak met peper en evt. zout.
- Lek de kikkererwten goed uit en voeg met de rucola door de dressing, goed omscheppen. Spray wat PAM spray over de grillpan heen en verhit deze op middelhoog vuur. Bestrooi de zalmfilets met peper en evt. zout. Bak de zalmfilet aan alle kanten goed aan.
- Schep de wortels en sperziebonen op een bordje, daaroverheen de mix met de kikkererwten/rucola/dressing en als laatste de in stukken gesneden gegrilde zalmfilet
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 476 |
Eiwitten | 32 gram |
Koolhydraten | 51 gram |
Vetten | 18,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!