Vandaag lekker een keer salade met zalm en groenten. Dit keer in combinatie met groenten en een heerlijk pepersausje. Bon Appétit!

Ingrediënten
- 200 gram zalmfilet
- 1 stuk komkommer
- 100 gram baby spinazie
- 1 handje cashewnoten, ongezouten
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 handje snacktomaten
- 1 eetlepel goji bessen
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- Smart cooking spray
Pepersausje
- 1 eetlepel bloem
- 1 scheutje olie
- 1 theelepel Carbonell Groene peper (uit potje)
- 1 stuk bouillonblokje rund
- 200 milliliter magere melk
Zo maak je het
- Snij de zalm in kleine platte stukjes en grill deze op een grillplaat of pan met een beetje Smart Cooking Spray.
- Doe wat babyspinazie in een grote kom en beleg met gehalveerde snacktomaatjes en schijfjes komkommer. Meng de bloem, olie, groene peper korreltjes, bouillonblok en magere melk in een kommetje goed door elkaar.
- Zet een steelpan op het vuur (en gebruik een beetje Smart cooking spray). Giet de saus in het pannetje. Even goed roeren en je pepersaus aan de kook brengen, daarna is je pepersaus klaar.
- Beleg de salade met de gegrilde zalmstukken, pijnboompitten en Goji bessen. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Giet de pepersaus over de salade.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 491 |
Eiwitten | 32,5 gram |
Koolhydraten | 20,5 gram |
Vetten | 31 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!