Salade met gegrilde pangasiusfilet: makkelijk klaar te maken eiwitrijk eten, voor de echte visliefhebbers! Je zou de pangasiusfilet ook voor een andere witvis kunnen vervangen.. denk aan kabeljauw of heekfilet. Mocht je geen zin hebben om een vis te bereiden, vervang het dan voor gerookte makreelfilets of gerookte forel.
Ingrediënten
- 3 stuks lente-uitjes, in kleine stukjes
- 100 gram mesclun sla
- 1 eetlepel limoensap
- (optioneel) 20 gram croutons knoflook
- 10 stuks cherrytomaatjes, in stukjes
Pangasiusfilet
- 150 gram pangasiusfilet
- ½ eetlepel tarwebloem
- ½ eetlepel paprikapoeder
- 1 flinke theelepel knoflookpoeder
- naar smaak zout en peper
Voor de dressing
- 30 gram naturel sla dressing
- 1 eetlepel kerrie
- 2 eetlepels bieslook
- 50 gram magere yoghurt
Zo maak je het
- Kwast de grillpan licht in met olie en verhit op een matig vuur.
- Bestrooi de vis rijkelijk met versgemalen peper, zout(evt), tarwebloem, paprikapoeder en knoflookpoeder.
- Dompel goed zodat alle kanten bedekt zijn. Gril de vis aan beide kanten 2-3 minuten tot hij mooi gebruind en gaar is. Laat de pangasiusfilet iets afkoelen en snijd in stukken.
- Meng alle groenten in een slakom en als laatste schep je voorzichtig de pangasiusfilet erdoor.
- Maak een dressing in een apart kommetje van de aangegeven ingrediënten. Bestrooi de dressing over de salade en meng weer voorzichtig door elkaar.
- Serveer de salade en voeg er eventueel nog wat croutons over (voor een extra bite!).
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 459 |
Eiwitten | 33 gram |
Koolhydraten | 44 gram |
Vetten | 12 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!