Maak deze heerlijke sajoer boontjes met kipfilet & ei. Serveer met wat gebakken uitjes. Vervang eventueel de zilvervliesrijst voor bloemkoolrijst als je wat minder koolhydraten wilt eten.

Ingrediënten
- 2 stuks kipfilet (ongeveer 300 gram)
- 1 bakje Conimex Boemboe sajoer boontjes
- 400 gram sperziebonen, gewassen en ontdaan van puntjes
- 2 stuks eieren, hardgekookt
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 milliliter water
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- (optioneel) 2 eetlepels Indonesisch gebakken uitjes
Extra benodigdheden
- Smart Cooking Spray om de pan in te vetten
- Een rijstkoker
Zo maak je het
- Begin met het koken van de zilvervliesrijst en snijd de kipfilet ondertussen in blokjes. Vervolgens de rijst afgieten en aan de kant zetten.
- Kook de sperziebonen in ongeveer 4 minuten.
- Bak ondertussen de kipfilet (met Smart Cooking Spray) in een wok met peper, zout en peper bruin. Voeg de sperziebonen toe en laat even meebakken. Voeg de de Bamboe toe met 200 milliliter water. Goed roeren en ongeveer 10-15 minuten laten pruttelen. Voeg nu de rijst toe aan de pan en roer goed door elkaar.
- Schep op en garneer met de Indonesisch gebakken uitjes.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 325 |
Eiwitten | 29,5 gram |
Koolhydraten | 31 gram |
Vetten | 9,25 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!