Snel en eiwitrijk recept nodig? Maak dan eens deze Roze garnalen met Italiaanse wokgroente – binnen een handomdraai op tafel en laag in koolhydraten. Voeg eventueel een klein beetje zilvervliesrijst toe als je verwacht dat je hier niet van vol gaat zitten!
Ingrediënten
- 200 gram Italiaanse wokgroente
- 250 gram kleine roze garnalen (uit diepvries)
- ¼ blokje visbouillon
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel chilipoeder
- een klein scheutje citroensap
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- Een scheutje Olijfolie
Zo maak je het
- Ontdooi de roze garnalen (het water dat na het ontdooien in de zak is gekomen, niet weggooien, maar meebakken in de pan).
- Snijd de knoflook fijn en bak in een scheutje olijfolie in een (wok)pan, op hoog vuur.
- Voeg vervolgens de garnalen en wokgroente toe. Indien je de garnalen vers hebt gekocht, een scheut water toevoegen.
- Schep een beetje om en voeg 1/4 visbouillon (verkruimeld), zwarte peper, chili peper en wat citroensap toe. Nog even laten bakken. Als het begint de borrelen, het vuur wat lager zetten en nog even doorbakken
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 336 |
Eiwitten | 42 gram |
Koolhydraten | 13 gram |
Vetten | 15 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!