Roti met kip maken? Dit recept is écht om je vingers bij af te likken! Je kunt de sperzieboontjes ook vervangen door kousenband, smaakt dan weer net iets anders.
Ingrediënten
- 4 stuks rotiwraps
- 300 gram kipfilet, kleine stukjes
- 250 gram sperziebonen
- 100 gram krieltjes, voorgekookt
- 1 stuk bouillonblokje tuinkruiden
- 1 stuk rode peper, zonder pitjes
- 1 theelepel zwarte peper
- ½ theelepel zout
- 2 stuks eieren, hardgekookt
- een scheutje olijfolie
Roti-saus
- 1 klein bakje tomatenpuree (70 gram)
- 1 eetlepel Piri Piri Kruiden
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 4 teentjes knoflook
- 1 grote theelepel kurkuma / koenjit
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 kopje water
Zo maak je het
- Bak de kip stukjes in een hapjespan met een scheutje olijfolie tot ze bruinig zijn. Voeg vervolgens de sperziebonen, rode peper en ui toe en bak even goed door.
- Maak een sausje van de aangegeven ingrediënten, makkelijkste is om alles in een staafmixer te doen.
- Kook ondertussen de eieren in een steelpannetje. Voeg in de hapjespan de saus toe en bak even op middelhoog vuur. Als het te droog wordt, een klein beetje heet water toevoegen (bij voorkeur een scheutje uit een waterkoker). Voeg nu het bouillonblokje toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg ook de krieltjes toe en schep goed om. Even lekker laten staan (10 min ongeveer) op laag vuur en af en toe goed omscheppen.
- Verdeel het vulsel op 2 borden. Doe de roti-wraps in de magnetron voor ongeveer 20 seconden. Scheur steeds een stukje van de roti-wraps af en pak / grijp hier steeds wat vulsel mee (bestek is hierdoor overbodig).
Voedingswaarde | per 1 portie (3 totaal) |
Calorieën | 617 |
Eiwitten | 42 gram |
Koolhydraten | 77 gram |
Vetten | 18 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!