Vandaag maken we rivierkreeftsalade met caesardressing, een simpel en snel te bereiden salade. Met slechts een paar ingrediënten kun je toch een lekker gerecht op tafel zetten.
Ingrediënten
- 150 gram rivierkreeftjes
- 2 eetlepels caesar dressing
- 2 á 3 takjes dille, fijn gesneden
- Naar smaak zwarte peper
- 100 gram ijsbergsla
- 1 stuk tomaat, in kleine stukjes gesneden
- ½ stuk komkommer, geraspt
- ½ stuk citroen
Zo maak je het
- Doe de ijsbergsla in een middelgrote kom.
- Rasp de komkommer met een dunschiller en snijd in kleine stukjes.
- Voeg de komkommer toe aan de kom.
- Snijd de tomaat in kleine stukjes en voeg ook deze toe.
- Voeg nu 2 eetlepels caesar dressing, de fijngesneden dille en wat peper naar smaak toe.
- Snijd een citroen doormidden en knijp de helft uit over de salade.
- Roer het geheel goed door elkaar.
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 229 |
Eiwitten | 25 gram |
Koolhydraten | 10 gram |
Vetten | 9 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!