Probeer deze rijkgevulde kippensoep! Lekker om te serveren met geroosterd eiwitrijk brood (om lekker in de soep te dompelen).
Het is een recept voor 4 personen. Heb je iets over? bewaar het in de vriezer of neem het de volgende dag mee naar je werk, ook perfect als eiwitrijke lunch.
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 2 stuks rode uien
- 2 tenen knoflook
- 400 gram kidneybonen, in blik
- 300 gram sperziebonen, diepvries
- 400 gram tomatenblokjes, in blik
- 1,5 liter water
- 1 stuk bouillonblokje tuinkruiden
- 1 stuk gele paprika
- 1 stuk rode paprika
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zeezout
Serveer met
- Geroosterd eiwitrijk brood
Zo maak je het
- Snijd de paprika’s in kleine stukjes de ui fijn en pers de knoflook. Snijd ook alvast de kipfilet in kleine stukjes.
- Verwarm in een grote soeppan een klein scheutje olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook glazig.
- Voeg vervolgens de paprikapoeder toe samen met de paprika en de stukjes kipfilet en draai het vuur hoger, bak even een paar minuten mee.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes, sperziebonen, kidneybonen en tijm toe. Roer goed door elkaar en bak even.
- Voeg nu het water en verpulver het bouillonblokje. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Laat het ongeveer 15-20 minuten pruttelen of laat het zachtjes garen in de slowcooker voor ca. 8 uur op standje low. Lekker om te serveren met geroosterd eiwitrijk brood
Tip van de chef
Je kunt ook kippendijfilet gebruiken als je van wat malser vlees houdt
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 402 |
Eiwitten | 43,5 gram |
Koolhydraten | 32 gram |
Vetten | 8,7 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!