Vandaag weer eens tijd voor een maaltijdsalade; een heerlijke quinoa salade met gegrilde zalm, avocado & ei. Deze maaltijdsalade is binnen 30 minuten klaar en je hoeft je geen zorgen te maken dat het niet verzadigd, want dan heb je het mis!
Ingrediënten
- 350 gram zalmfilet met huid
- 100 gram quinoa
- 40 gram veldsla, gewassen
- 1 stuk avocado
- 1 stuk middelgrote ui
- een handje romatomaatjes, in partjes
- 1 theelepel Aromat
- 1 theelepel azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 stuk komkommer, geschild
- 2 stuks Royal groene pepers (uit potje)
- 2 stuks eieren, hard gekookt
Optioneel
- een handje cashewnoten, ongezouten
Zo maak je het
- Kook de quinoa volgens de verpakking en de eieren hard (als het water kookt 5 minuten laten koken).
- Smeer de zalm heel licht in met olijfolie en bak deze – op middelhoog vuur – in een koekenpan op de huid tot deze net gaar is. Hoe kun je ontdekken of de zalm gaar is? Door er zachtjes op te drukken met een vork of je vinger. Valt het visvlees als vlokken uiteen, dan is de zalm gaar.
- Snijd ondertussen de ui, komkommer (geschild) & groene pepers in kleine stukken en de romatomaatjes in partjes.
Pak er een ruime kom bij en vul deze met de veldsla, ui, komkommer, groene peper, aromat, olijfolie, azijn en de romatomaatjes.
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!