Wil je snel, gezond en lekker eten? Maak dan deze quinoa met kip en groenten! Binnen ongeveer 20 minuten heb je dit gerecht op tafel. Ik gebruikte voor dit recept de AH roerbakgroente (Mexicaans) met o.a. fijngesneden Mexicaanse roerbakmix met maïskorrels, sperziebonen, rode paprika, witte kool, prei en kidneybonen.
Ingrediënten
- 120 gram quinoa
- 600 gram kipfilet, in stukjes
- 1 blokje tuinkruidenbouillon
- 2 stuks uien, in stukken
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 400 gram roerbakgroenten (Mexicaans)
- 2 stuks eieren
- Scheutje olijfolie om te bakken
- 1 theelepel zwarte peper
Zo maak je het
- Kook de quinoa volgens de aangegeven tijd op de verpakking – voeg een blokje tuinkruidenbouillon voor meer smaak.
- Laat een scheutje olijfolie in wokpan of hapjespan warm worden op middelhoog vuur, fruit de ui en de knoflook glazig (vuur middelhoog).
- Draai nu het vuur harder en voeg vervolgens de in stukjes gesneden kipfilet toe en laat deze in een paar minuten (met halverwege omscheppen) beetgaar worden.
- Doe nu de roerbakgroenten in de pan en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met zwarte peper naar smaak. Als de groenten zachter zijn geworden meng je de eieren doorheen en laat stollen. Draai het vuur zachter.
- Laat de quinoa uitlekken en voeg toe aan de pan en meng alles door elkaar.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 358 |
Eiwitten | 34.2 gram |
Koolhydraten | 25 gram |
Vetten | 12.5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!