Vandaag heb ik Quinoa met pilav en kip en groenten gemaakt.. echt verassend lekker. Met weinig ingrediënten heb je écht een fantastisch gerecht op tafel staan! Laat je weten hoe het gesmaakt heeft?

Ingrediënten
voor 4 personen
- 400 gram kipfilet
- 1 stuk grote ui
- 4 tenen knoflook
- 1 stuk gele paprika
- 1 stuk oranje paprika
- 1 stuk kleine courgette
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 200 gram quinoa
- ½ blok groentebouillon
- 400 milliliter water
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 stuks eieren
Zo maak je het
- Snijd de paprika, courgette en kipfilet in blokjes. Snipper de ui en knoflook.
- Fruit – in een scheutje olie – de ui en knoflook samen met de kerriepoeder en gember in de pan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de kipfilet toe. Bak een paar minuutjes.
- Voeg vervolgens de quinoa toe en schep goed om. Laat de quinoa even meebakken. Voeg na een paar minuten het water en het bouillonblokje toe. Zet het vuur hard totdat het gaat pruttelen.
- Voeg nu de courgette en paprika toe en roer goed door. Breng op smaak met zwarte peper en laat ongeveer 10 minuutjes zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
- Kook ondertussen de eitjes “halfzacht” voor ongeveer 4-5 minuten. Serveer samen met de quinoa pilav. Eet smakelijk!
Tip van de chef
Ook lekker met kant-en-klare gerookte kipfiletreepjes!
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 448 |
Eiwitten | 33 gram |
Koolhydraten | 50 gram |
Vetten | 15 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!
2 reacties
Mijn man en ik vonden lekker en vooral ook makkelijk om te maken.
Bedankt voor je reactie Astrid.
Goed om te horen!
Groet,
Manuel