Lekker hoor deze quinoa met garnalen! Binnen mum van tijd heb jij een smakelijk recept op tafel staan. Ik wens je alvast eet smakelijk en vergeet niet een reactie achter te laten onder het recept🤗.
Ingrediënten
- 220 gram quinoa
- 370 milliliter kippenbouillon
- 1 stuk ui, in blokjes gesneden
- 1 stuk rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 stuk venkel, in kleine reepjes
- 3 stuks lente-uitjes
- 150 gram verse champignons (plakjes gesneden)
- 40 gram rozijnen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
- 1 eetlepel citroensap
- 3 tenen knoflook (fijngehakt)
- 450 gram ongekookte middelgrote garnalen (gepeld en schoongemaakt)
- een snufje zout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Zet het vuur hoog en breng de kippenbouillon en de quinoa aan de kook. Vervolgens zet je het vuur laag, doe de deksel op de pan en ong 15 minuten laten sudderen (tot het gaar is). Zet het vuur uit (even laten absorberen).
- Ondertussen de olijfolie verhitten en een (grote) koekenpan op middelhoog vuur. Bak de in stukken gesneden venkel goed door, straks harde brokken in je eten is niet lekker! Dan bak je de ui, knoflook en rode paprika ongeveer 5 minuten tot de ui zacht en glazig is.
- Vervolgens doe je de champignons, rozijnen en gember in de pan. Bak even goed door. Voeg de garnalen erbij en bak deze tot ze een mooi kleurtje hebben.
- Voeg het citroensap toe aan de quinoa en voeg vervolgens de quinoa toe aan het garnalen- en groentemengsel. Als laatst de in stukjes gesneden lente-ui en breng vervolgens op smaak met zout en peper
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 461 |
Eiwitten | 23,5 gram |
Koolhydraten | 65,5 gram |
Vetten | 4 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 461 |
Eiwitten | 23.5 gram |
Koolhydraten | 65.5 gram |
Vetten | 4 gram |