Maak nu je eigen Quesadilla’s met garnalen en zelfgemaakte guacamole. Echt super lekker en snel klaar. Ik koos ervoor om diepvries wokgarnalen van de AH te gebruiken (rauw en gepeld). Na vangst worden ze namelijk gepeld en direct ingevroren, waardoor ze vers blijven. De gekoelde ofwel de zogenaamde “verse” garnalen liggen al enige tijd in de koeling (en ja, ieder uur worden ze minder vers!).
Ingrediënten
- 400 gram garnalen (diepvries), gepeld en rauw
- 2 stuks rode uien, in halve ringen
- 5 teentjes knoflook, geperst
- 4 stuks tomaten, in kleine blokjes
- 1 stuk limoen
- 6 theelepels gedroogde peterselie
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepels rozemarijn
- 1 theelepel zwarte peper
- een mespuntje zout
- 4-6 stuks tortilla wraps
- scheutje olijfolie
- 8 eetlepels 20+ (Slankie) geraspte kaas
Guacamole maken
- 2 stuks avocado's, eetrijp
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 stuk limoen
- 2 theelepels korianderpoeder
- naar smaak peper en zout
Zo maak je het
- Ontdooi de garnalen in de koelkast (nooit in warm water of op kamertemperatuur).
- Verwarm een scheutje olijfolie op middelhoog vuur in een ruime (hapjes) pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de peterselie, chilipoeder, tijm en rozemarijn toe en schep goed door elkaar.
- Als de geuren van de kruiden loskomen, voeg je de garnalen en de tomatenblokjes toe en laat de garnalen roze worden (dit duurt een paar minuten) en breng het op smaak met peper en eventueel zout. Af en toe roeren.
- Prak ondertussen de avocado’s (eerst in stukjes snijden), chilipoeder, limoen, korianderpoeder, peper en eventueel zout tot een guacamole.
- Pak een nieuwe – ruime pan – erbij en verwarm deze op middelhoog vuur (zonder olie). Leg vervolgens 1 tortilla in de pan.
- Beleg de tortilla met een eetlepel geraspte kaas en 1-2 eetlepels vulling en vouw de tortilla op de helft. Bak aan beide kanten een paar minuten tot de kaas goed gesmolten is (druk goed aan).
- Snijd nu door de midden en serveer met de zelfgemaakte guacamole!
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 650 |
Eiwitten | 55,5 gram |
Koolhydraten | 65,5 gram |
Vetten | 19,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!