Lekker gezond alternatief op de normale pizza: proteïne pizza met gegrilde kip en groenten. Dit gerecht heeft een eiwitrijke bodem en minder koolhydraten. Het is snel te maken en aanzienlijk minder koolhydraten, zeker het proberen waard.
Ingrediënten
Pizza bodem maken
- CA. 80 gram Protein Pizza mix
- 65 milliliter water
- 10 milliliter olijfolie
Vulling
- 100 gram kipfilet, in dunne reepjes
- 1 grote theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel zwarte peper
- ½ theelepel zeezout
- 1 stuk witte champignon, in fijne stukken
- ½ stuk gele paprika, kleine stukken
- 3 stuks knoflooktenen, fijngesneden
- 2 eetlepels tomatensaus
Topping
- 2 eetlepels 20+ geraspte kaas
Extra nodig
- Smart Cooking Spray (pan invetten)
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak het deeg volgens de verpakking van de Protein Pizza (verhouding voor 1 pizza ca. 80 gram mix, 65 ml water en 10ml olijfolie) laat het deeg goed rusten na het kneden.
- Spray een wokpan in met wat Smart Cooking Spray en bak hier de kipfilet in op middelhoog vuur. Voeg hierbij de kruidenmix, zwarte peper, zout, knoflook en bak even tot de kipfilet beetgaar is. Een paar eetlepels tomatensaus uitsmeren op de pizzabodem (niet helemaal tot de zijkanten, anders gaat het lekken). De vulling eroverheen, ik gebruikte met deze pizza: champignon, gele paprika, en gekruide kip. Plaats hierover een paar eetlepels 20+ geraspte kaas.
- Voor circa 20 minuutjes in de oven op 180 graden
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 607 |
Eiwitten | 65 gram |
Koolhydraten | 33 gram |
Vetten | 22 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!