Pindakaas eiwitkoekjes, een lekker en makkelijk recept voor tussendoor! Zowel Stevia als vanille extract kan je bij de supermarkt kopen. Deze pindakaas eiwitkoekjes zijn koolhydraatarm.
Ingrediënten
- 1 stuk ei
- 1 theelepel vanille extract
- 90 gram vanille whey eiwit
- 90 gram pindakaas
- naar smaak stevia
- 2 eetlepels amandelmeel
Extra nodig
- Een vel bakpapier of PAM spray
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de ei in een mengkom. Een theelepel vanille extract toevoegen. Voeg vervolgens de whey eiwit, amandelmeel en de pindakaas toe.
- Meng deeg stevig met een vork zodat het een dikke substantie is.
- Spray de bakplaat in met wat PAM spray (of gebruik een vel bakpapier). Rol bolletjes ( pingpong-bal formaat ) van het pindakaas koekjes deeg en leg ze op de bakplaat. Druk met een vork op de bolletjes zodat het de vorm van een koekje krijgt. Dep de vork in wat whey eiwit om te zorgen dat het deeg van de pindakaas koekjes niet kleeft.
- Stop de bakplaat ongeveer 5 minuten in de oven.
- Haal de koekjes na 5 minuten eruit en laat ze even afkoelen zodat het vet, wat er nu op ligt, terug in de pindakaas koekjes kan trekken. Geniet van je zelfgemaakte pindakaas eiwitkoekjes!
Voedingswaarde | per koekje (10 totaal) |
Calorieën | 103 |
Eiwitten | 11.8 gram |
Koolhydraten | 1.7 gram |
Vetten | 5.1 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!
1 reactie
De substantie wordt veel te plakkerig. Er is niks mee te beginnen. Heb je tips?