Pilav of pilaf; een lekker, fruitig recept met perzik, kip en rijst uit het Midden-Oosten. Door de combinatie kip, perzik en zilvervliesrijst is je maag snel gevuld! Wil je minder koolhydraten nuttigen? Vervang de zilvervliesrijst (of de helft) voor bloemkoolrijst.
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 250 gram zilvervliesrijst
- 200 gram perziken op siroop
- 70 gram tomatenpuree, blikje
- 1 stuk ui
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 theelepel rode peper
- naar smaak zwarte peper
- 1,5 eetlepel ketjap manis
- naar smaak (optioneel) zout
- Scheutje olijfolie
Zo maak je het
- Kook de rijst volgens de verpakking en giet af. Plaats de deksel op de pan en laat staan.
- Bak de kipfilet in een pan met wat olijfolie. Voeg de zout, peper en fijngesneden ui en knoflook toe. Als de kipfilet gaar is; voeg de sap van het blik toe (de helft), tomatenpuree en 1,5 eetlepel ketjap toe. Roer en laat even pruttelen op zacht vuur.
- Snijd ondertussen de perziken (de helft van het blik) in kleine stukken. Voeg de perziken toe aan de pan, roer even en bak 1-2 mee.
- Schep de rijst op en schep de pilav eroverheen.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 463 |
Eiwitten | 38 gram |
Koolhydraten | 58 gram |
Vetten | 8 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!