Zoek je een lekker, eiwitrijk, gezond en makkelijk te maken recept? Dan is deze pastasalade met zalm iets voor jou! Zalm bevat veel omega-3 vetzuren en een geweldige bron van eiwitten.
Ingrediënten
- 150 gram gerookte zalm
- 50 gram veldsla
- 1 stuk tomaat
- 25 gram hazelnoten
- 100 gram Penne rigate (volkoren)
- 2 stuks eieren
- 1 theelepel ketoembar
- naar smaak zwarte peper
Zo maak je het
- Kook de penna rigate volgens de verpakking en laat koud worden met bijvoorbeeld koud water en kook 2 eitjes en laat ook deze afkoelen.
- Voeg de veldsla toe aan de kom. De penne rigate erbij doen.
- Snijd de tomaat in kleine stukjes en toevoegen aan de kom. De onlangs afgekoelde eieren in stukjes snijden en toevoegen. Even door elkaar husselen.
- Voeg een scheut olijfolie toe. 200 gram zalm (in stukken gesneden) toevoegen. Even goed mengen.
- Ketoembar toevoegen en zwarte peper naar smaak. Weer even goed mengen. Klaar is Kees!
Tip van de chef
In plaats van gerookte zalm kun je ook wilde rode zalm uit blik kopen. Het is een net een andere smaak en scheelt toch weer de helft van de prijs.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 558 |
Eiwitten | 41 gram |
Koolhydraten | 41.5 gram |
Vetten | 35.5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!