Een pastarecept voor de echte visliefhebbers: pasta met tonijn! Lekker en makkelijk klaar te maken – binnen 25 minuutjes heb jij dit eiwitrijke recept al op tafel staan. Mocht je nergens low-carb penne kunnen vinden; vervang het dan voor volkoren pasta.
Ingrediënten
- 400 gram low carb pasta
- 1 blikje tonijn in water
- 300 gram Italiaans groentepannetje (zak of doos)
- 100 gram doperwten
- een halve eetlepel paprikapoeder
- 4 teentjes knoflook
- naar smaak zwarte peper
- 2 theelepels korianderpoeder
- een scheut olijfolie
- 4 stuks sjalotten
- 1 theelepel sambal oelek
Zo maak je het
- Kook de penne volgens de verpakking en laat vervolgens afkoelen (of blus af met koud water).
- De sjalotten in stukken snijden en bakken in een scheutje olijfolie. Voeg ondertussen wat knoflookpoeder of verse knoflook toe. Roer even door elkaar heen en laat even zachter worden.
- Voeg nu het Italiaans groentepannetje toe. Weer even goed door elkaar roeren.
- Voeg de tonijn (uitgelekt) toe aan de pan. Roer eventjes. Verwijder vervolgens het water uit de pot doperwten en voeg in zijn geheel toe. Breng op smaak met wat peper, ketoembar, paprikapoeder en wat sambal oelek toe.
- Als laatst de afgekoelde penne toevoegen en nog goed door elkaar roeren.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 503 |
Eiwitten | 74 gram |
Koolhydraten | 23 gram |
Vetten | 9.5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!