Als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, dan is dit recept wat voor jou; parelcouscous is een goed alternatief voor normale couscous (het heeft nét wat meer bite). Onwijs goede combinatie met kip, kikkererwten en geroosterde groenten!🤤.
Ingrediënten
- 1 klein blikje kikkererwten (200g, uitlek 130g)
- 400 g cherry tomaten
- 1 stuk courgette
- Naar smaak verse tijm
- 2 el olijfolie
- 300 g parelcouscous
- 350 g gerookte kipfilet (blok)
- 4 tenen knoflook
- 1 stuk banaansjalot
- 400 ml groentebouillon (1/2 blokje)
- Naar smaak peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
Zo maak je het
- Zet de oven op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Lek de kikkererwten uit en dep deze droog met keukenpapier. Snijd de cherrytomaten in vieren en de courgette in kleine stukjes en verdeel alles over het bakpapier en bestrooi met wat verse tijm, olijfolie, peper en zout. Doe in de oven voor 25 minuten.
- Snijd de knoflook en banaansjalot in dunne reepjes. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en banaansjalot.
- Voeg de parelcouscous toe en schep goed om. Na een paar minuten kan de bouillon erbij. Breng op smaak met tijm, peper en paprikapoeder.
- Snij de kip in hapklare stukjes en voeg deze toe als de bouillon bijna is verdampt. Snijd de lente-ui in ringen en voeg ook deze toe aan de pan, roer goed door.
- Schep wat parelcouscous in een kommetje en daarbovenop de ingrediënten uit de oven.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 523 |
Eiwitten | 30 gram |
Koolhydraten | 76 gram |
Vetten | 9,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!