Maak deze orzo met garnalen, venkel en kaas voor een heerlijke, eiwitrijke maaltijd. Orzo wordt in veel keukens gebruikt en vooral in de Turkse keuken, De Griekse keuken, De Israëlische keuken en de Arabische keuken.
Ingrediënten
- 1 stuk ui
- 2 tenen knoflook
- 1 ½ stuk venkel
- 170 gram orzo
- 2 theelepels tijm
- 250 gram garnalen
- 70 gram Milner Slankie Rasp
- 350 ml water op 1 blokje groentebouillon
- Scheutje olijfolie
- Peper naar smaak
- evt. zout naar smaak
Zo maak je het
- Bereid de bouillon – 1 blokje op 350 ml water – op een laag vuurtje.
- Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd vervolgens de venkel in kleine stukken. Verwijder de harde kern.
- Snijd het loof (en evt. stuk van de bovenkant) van de venkel fijn en houd apart voor het garneren.
- Verhit de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook op middelmatig vuur (ongeveer 3 minuutjes). Voeg nu de venkel, orzo en de tijm toe en bak ongeveer 2 min. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo in ongeveer 11 minuten droog (regelmatig omscheppen!). Evt. water toevoegen als de orzo te droog wordt.
- Bak ondertussen de garnalen met wat olijfolie in een koekenpan in ongeveer 4 minuten klaar (breng op smaak met peper en zout). Laat aan op een laag vuurtje met een sudderplaatje, zodat ze niet afkoelen.
- Haal nu de orzo van het vuur en voeg de kaas toe. Roer goed door elkaar.
- Verdeel over 2 borden en steek de garnalen tussen de orzo. Garneer met de apart gehouden venkel.
Tip van de chef
Wil je minder koolhydraten? Voeg wat meer venkel en/of garnalen toe en voeg wat minder orzo toe aan dit gerecht.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 463 |
Eiwitten | 47 gram |
Koolhydraten | 76 gram |
Vetten | 10 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!