Eiwitrijk avondeten

Oosterse Tempeh

Oosterse Tempeh

Deze Oosterse tempeh is eiwitrijk en gezond voor het hele gezin. Serveer met bijvoorbeeld een salade van rucola, snoeptomaatjes, peper en een beetje olijfolie!

Oosterse tempeh

Manuel Oosterse Tempeh Oosterse Tempeh Print recept
Porties: 2 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Nutrition facts: Calorieën fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 gram tempeh
  • 1 stuk ui, in ringen
  • 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 rode peper, fijn gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 125 gram taugé
  • 3 takjes peterselie (garnering)

Zo maak je het

  1. Zet een wokpan aan op middelhoogvuur en voeg nu de ui toe en bak deze glazig.
  2. Snijd de tempeh in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Roerbak de tempeh mooi bruin en krokant. Voeg hierbij ook de fijngesneden knoflook toe. Voeg nu de peper, ketjap en sambal toe en roer goed door. Als laatst de taugé toevoegen en kort even meebakken.
  3. Garneer met peterselie en serveer met een salade.

Tip van de chef

Vervang de tempeh op z'n tijd voor tofu of (vegetarische) kipstukjes

Voedingswaarde per portie (2 totaal)
Calorieën407
Eiwitten24,5 gram
Koolhydraten29,5 gram
Vetten19 gram
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde eiwitrijke recepten

Lente-omelet

Manuel

Snelle salade met kip

Manuel

Gezonde kapsalon met zoete-aardappelfrietjes & zelfgemaakte knoflooksaus

Manuel

Wraps met garnalen

Manuel

Wat vind jij van dit recept?