Maak deze omelet met gerookte zalm, asperges en gele cherrytomaten – binnen een handomdraai op tafel! Ontzettend lekker als eiwitrijke lunch of als lichte avondmaaltijd (eventueel serveren met een salade van rucola, tomaatjes, olijfolie en wat pijnboompitten).
Ingrediënten
- 6 stuks groene asperges
- 2 stuks eieren
- 150 gram gerookte zalm
- 50 gram gele cherrytomaten
- naar smaak peper en zout
- een scheutje olijfolie
Zo maak je het
- Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en was de asperges. Breng een laag water aan de kook. Voeg de groene asperges toe en kook 3 minuten op matige temperatuur. Schep de asperges uit de pan en laat uitlekken op een theedoek.
- Klop 2 eieren los en giet ze in een pan met een scheutje olie. Kruid met peper (eventueel wat zout) en laat de omelet zachtjes stollen. Snijd ondertussen de gele cherrytomaatjes in partjes.
- Serveer de omelet met de gerookte zalm, asperges en tomaatjes.
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 607 |
Eiwitten | 46 gram |
Koolhydraten | 9 gram |
Vetten | 40 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!